Fokozott figyelmet kell fordítania szájhigiéniára. A fogmű jellegétől függően szükség lehet speciális eszközök, mint pl. fogköztisztító kefe, Superfloss, fogselyem használatára is. A fogorvos a pótlás átadásakor megmutatja és elmagyarázza a helyes fogmosási technikát.

A pótlás minél hosszabb működőképessége érdekében 6-12 havonta ellenőrzésen kell megjelenni a fogorvosnál. Természetesen bármilyen más kérdése van, fogorvosa bővebb magyarázattal egészíti ki az itt leírtakat. Az implantációs fogpótlás hosszútávú sikere nagymértékben függ Öntől is. A fogorvos felelőssége elsősorban a fogmű elkészítéséig terjed, utána a „karbantartásért” főleg a beteg felelős. A szájhigiénia fenntartásával meg kell előzni az implantáció körüli gyulladás kialakulását, mert az veszélyezteti az implantátum csontban maradását.

Az általunk használt SGS, Pitt Easy és Bauer implantátumok olyan megbízható rendszerek tagjai, amelyeket sokéves klinikai és fogtechnikai tapasztalatok alapján fejlesztettek ki, elméleti kutatók eredményeit is felhasználva. Használatuk során biztonságos, stabil kapcsolat hozható létre a csonthoz rögzülő implantátum es a szájban lévő fogpótlás között.

Vissza az implantátumokhoz >>