A helyes szájhigiéne rendkívül fontos fogaink, ínyünk épségének és egészségének megőrzése érdekében.

Szájápoláskor figyelnünk kell arra, hogy jó minőségű, egyenes sörtéjű fogkefével, és alacsony dörzsölőanyag tartalmú fogkrémmel tisztítsuk fogainkat, ezáltal nem csak a szuvas fogak, az ínygyulladás, de a rossz lehelet kialakulásának az esélye is jelentősen csökken.

A helyes fogmosási technikák alkalmazása mellett a fogselyem használata sem elhanyagolható, ugyanis ez a cérnavékony selyemszál a fogközök tisztán tartásának elengedhetetlen kelléke.

Fogselyem használata helyett végezhetünk szájzuhanyt is, de a szájhigiéne akkor a leghatékonyabb, hogy ha mindkét tisztítási módszert alkalmazzuk. A szájzuhany a kilövellő vízsugarak segítségével eltávolítja a fogközök réseiből a szennyeződéseket, és alaposan átmossa szájüregünket.

A kellemesebb lehelet érdekében ajánlott szájvizeket, öblögetőket használni fogmosás után. Ez nem csak a rossz szájszag ellen, de a fogszuvasodás kialakulásának az esélyét is nagymértékben csökkenti.

A jó szájhigiéne megőrzése érdekében félévente keresse fel fogorvosát. Elsősorban a fogak ellenőrzése, és az esetleges lyukas fogak betömése miatt. Ajánlott fogkő eltávolítást is kérni, ennek hiányában ugyanis könnyebben alakulhatnak ki különböző ínybetegségek. Ha az egészség mellett fogaink szépsége is fontos, kérjünk fogfehérítő beavatkozást fogorvosunktól.