Fogszabályozás

A fogszabályozó kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása, az akadályozó tényezők elhárítása révén. Tovább

 

 

Érzékeny fogak

Ön is tapasztalta már, hogy hideg, meleg ételek, italok, vagy édesség fogyasztásakor hirtelen, éles fájdalmat érez fogain? Ha érzett már ehhez hasonló fájdalmat, akkor valószínűleg fognyaki érzékenységet jeleznek fogai.

Tovább

 

 

 

 

Fluorózis

Bár a fluoridok felnőtt korban kifejezetten ajánlottak, hiszen csökkentik a fogszuvasodás veszélyét, gyermekkorban azonban kontrollálatlan adagolásuk káros is lehet!

Tovább

 

 

 

 

Fluoridokkal a fogszuvasodás ellen

A fogszuvasodás a világ egyik legelterjedtebb betegsége, amely a fogak érzékenységét, fájdalmát, végül akár azok elvesztését is okozhatja. A fogszuvasodás kialakulásában elsődlegesen a foglepedék savtermelő baktériumai játszanak szerepet.

Tovább

 

 

 

A jó szájhigiénia

A helyes szájhigiénia rendkívül fontos fogaink, ínyünk épségének és egészségének megőrzése érdekében. Fogazatunk, ínyünk állapota nem pusztán esztétikai kérdés.

Tovább

 

 

 

 

Fogmosási útmutató

Fogaink épségének, szépségének megőrzése érdekében a jó szájhigiéne, a helyes táplálkozás, a rendszeres ellenőrző vizsgálatok mellett az egyik legfontosabb a helyes fogmosási technikák elsajátítása. Fogadjon el néhány tanácsot kézi valamint elektromos fogkefével történő fogmosással kapcsolatban. Tovább